DISSENY I CONSTRUCCIÓ

Disseny i Construcció de jardins

El disseny i la construcció dels espais exteriors són un dels serveis més demandats al nostre Centre de Jardineria a l’Alt Empordà és per això que el Garden Merca Jardí  som especialistes en tots els treballs que implica la construcció d’un jardí.

Cóm ho fem?

1. Visita inicial, projecte i valoració:

En qualsevol projecte de construcció de nous jardins, el primer pas és realitzar la visita i escoltar les idees dels clients per analitzar-ne la viabilitat. Posteriorment, com a professionals del paisatgisme, ja ens correspon a nosaltres aconsellar què és viable i que no i fer una proposta on s’aporten idees i solucions per arribar a la construcció d’un jardí que estigui a l’alçada que espera el client.

2. Adequació del terreny per piscina o estany

Adequar la zona per a la construcció del jardí és una tasca bàsica, similar a la que pot suposar executar els fonaments d’una casa. Les tasques més rellevants són: anivellar el terreny, construir escales amb travesses de fusta, definir desnivells…

3. Instal·lació:

Un cop adequat el terreny, es procedeix a la instal·lació del reg i de la il·luminació del jardí, sempre tenint en compte la posició d’arbres i plantes. El sistema de reg pot ser per gota a gota o per aspersió. La nostra recomanació sol ser instal·lar un sistema gota a gota en plantes i arbres i reservar el sistema de reg per aspersió per zones extenses com gespes i gramínies.

4. Plantació de jardins:

És una de les fases més agraïdes pels que treballem en aquest sector. Consisteix en la col·locació i plantació de plantes, flors i arbres tenint en compte les seves necessitats de llum, aigua i sòl, així com de les condicions ambientals de la zona on es troba el jardí (lloc més humit, d’obaga, calor…) i les interferències entre especies vegetals; sempre buscant l’harmonia total del jardí.

5. Acabats:

És l’últim graó per a finalitzar l’obra. Existeixen gran varietat d’acabats que han d’anar d’acord amb la idea de jardí dels nostres professionals i dels nostres clients. S’utilitzen tot tipus de marmolines, terra volcànica, pedres, graves, bolos, escorça de pi, gespa artificial o natural per acabar la parcel·la de sòl i brucs i escorça d’avet per tapar zones amb tancat.